KM 2014

Nedan de 10 placerade bilder i 2014 år KM, med juryns motivering.

1-MYS222Plats 1 Annika Persson
Helt klart bäst ur fotografisk synvinkel. Skärpan på rätt ställe, motljus på rätt ställe. Perfekt färgbalans, pojkens blå tröja bryter av allt det gröna i bilden. En väldigt varm och personlig bild. Grattis till första platsen.

 

2-TÄV123Plats 2 Annika Persson
Otroligt bra fångat! Fantastisk skärpa, fint djup och härliga färger. Energin och dynamiken hos både ryttare och hästar har fångats perfekt.

 


3-HOH593Plats 3 Henrik Ohlsson
Fantastisk svart-vit bild som ger en känsla av att befinna sig i en annan tid. Den ljusa perrongen i förgrunden gör att den annars dystra banggården ändå utstrålar hopp och liv.

 


4-CHI002Plats 4 Christina Idling

Bra bild. Rolig, perfekt skärpa samt bra balans i färg och ljus. Fina kontraster.

 

 

5-orm987Plats 5 Ulf Oscarsson
Otrolig skärpa! Att denna bild inte hamnar högre i listan beror på att det inte är ett jätteovanligt motiv, men stor eloge till fotografen som tålmodigt  lyckats ta denna underbara bild.

 


6-BUP 345Plats 6  Jörgen Persson
Härlig bild, hade varit perfekt om fotografen fullföljt temat. Hunden känns som en miss, samt den hade gjort sig bättre i svart-vitt eller sepia för att förstärka retro känslan.

 


7-NKA 739Plats 7 Ingrid Hynenän
Saknar skärpa, men är otroligt fascinerande, varje gång jag tittar på bilden upptäcker jag något nytt och det är ett bevis på en bra bild som talar till åskådaren.

 


8-VAP333Plats 8 Annika Persson
Störtskön bild! Underbar kontrast mellan den rakade killen och valpen. Värme och kärlek utstrålar bilden.

 

 

9-CKE 505Plats 9 Christina Eklund
Glasklar skärpa, utstrålar stillhet. Hade haft stor fördel av lite redigering. Ökad kontrast och lite mer färg hade gett bilden det lilla extra. Men i övrigt en underbar bild.

 


10-SOL 987Plats 10 Jörgen Persson
Hängmattan är lte för långt ner, men i övrigt en jättefin bild. Jag gillar att de två personerna i utkanten av bilden är på väg ut, det ger en känsla av rörelse och liv, samtidigt som det är lugn och ro i mitten. Fint motljus, fin skärpa och sköna färger.