Medlemsmöte December 2016

På mötet redovisades resultatet av KM-tävlingen och november månadstävling. Hela resultat listan hittar ni under fliken ”Tävlingar”. Det var mycket hög klass på de deltagande bilderna i både KM och månadstävlingen, vilket visar vilka duktiga fotografer som finns i vår klubb. Segrare i KM blev Ingrid med ett vackert porträtt, två blev Henrik och trea Svetlana. Vi gratulerar segrarna och tackar alla som deltog.

Efter att tittat på alla fin bilder så hög vi på Barbaras tårtor, kakor och annat gott innan vi titta på fler medhavda bilder.

Nästa Medlemsmöte är den 10/1 som vanligt kl 18.30. Då kommer vi bl.a att redovisa vem som blir årets fotograf 2016.
Vi önskar all en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR.

Medlemsmöte 8 november

En trevlig kväll med många diskussioner och många fina bilder samt väldigt god glass till fikat. Segrare i månadstävlingen för oktober med temat STREET FOTO blev Jörgen Persson.

Medlemsmötet oktober

En trevlig kväll där vi tittade på många fina fotografier och redovisade resultatet från septembers månadstävling. Segrade bild var tagen av Hans-Åke Åstedt.

SONY DSC

Segrande bild tagen av Hans-Åke Åstedt

Vi diskuterade om vi skulle fortsätta med månadstävlingar även nästa år. Ett enigt medlemsmöte beslutade att fortsätt även nästa år. Ett tillägg till reglerna blev att, de som har med bilder i månadstävlingen måste man också rösta den månad/månader man har bilder med. Om man inte gör det stryks bilderna den månaden. Man får ju naturligtvis inte rösta på sina egna bilder. Medlemmar som inte deltar kan också rösta på sina favoritbilder. Tillägget kommer att skrivas i de tävlingsregler som finns att läsa på hemsidan.
Temat för nästa månads tävling är STREETFOTO. Tävlingsbilderna för nästa månad visades inte upp på mötet utan alla hade med tre andra bilder som vi tittade på och pratade om. För er som inte var med eller hade med tävlingsbilder på mötet  går det bra att skicka tävlingsbilderna via mail. Sista datum  är fredagen den 21/10. Tävlingsbilderna läggs sedan ut på hemsidan under nästa helgen. Tiden för att skicka in sin röst blir lite kortare än vanligt. Den 6/11 är sista dag att rösta. Så gör det direkt bilderna kommer ut på hemsidan.
Nästa Foto-Ut blir söndagen den 23/10. Samling vid Tunadahls parkeringen kl 10.00.  Jörgen är sammankallande. Han skickar ut mail med info.
Vi diskuterade om Fotomässan men det blev inget bestämt om någon gemensam resa man får ta kontakt själv med andra medlemmar för ev samåkning. Man kanske kan lägga ut på Facebook när man skall eller vill åka.
Det börjar bli dags för KM de som vill deltaga kan börja leta bilder. Tävlingsreglerna kommer att läggas ut på hemsidan nästa helg när jag är tillbaka efter min resa till solen.
Man kan delta med max tre bilder helt valfria men de skall vara tagna under 2016. Avgiften per bild är 20 kr. En extern jury kommer att bedöma våra bilder.
Vi bestämde att fortsätta med våra träffar där vi lär oss mer om Lightroom och andra program tekniker inom foto. Träffarna blir på söndagar mellan 15 och 18. Mer info kommer i slutet av september.

Månadsmöte i september

Som vanligt var det en trevlig kväll där vi bl.a tittade på många fina bilder och redovisade resultatet från juni månadstävling. Segrade bild var tagen av Ann-Sofie Nygren. I oktober är temat streetfoto.

ann-sofie-2

Månadsmötet i Juni

En trevlig kväll där vi tittade på många fina fotografier och redovisade resultatet från maj månadstävling. Segrade bild var tagen av Hans-Åke Åstedt.
Barabar bjöd på en riktig tårt och kak fest med flera tårtor och många olika kakor. En bra avslutning innan sommaruppehållet. Nästa månadstävling är temat djur. Vi beslutade att man kan skicka in sitt bidrag fram till midsommar. I september är temat fritt men bilderna skall vara tagna från sommaren 2016. Så fota på under sommaren.

1 hans-åke åstedt 1

Medlemsmötet i april

På mötet fattades en del beslut:
Under våren när det är ljust länge prova att ha Foto Ut på vardagskvällar. Tisdagen den 9/4 är första Foto-Ut som är i Kungsör dar vi skall bege oss ut i Ekhagarna. Samling vid parkeringen vid Kungsudden, se kalendern.
Nästa Foto-Ut blir den 10/5 och vi samlas vid vuxenskolan för att gemensamt åka ut till ett ödehus. Medtag eget fika. Vi kommer under fikapausen att ha ett litet medlemsmöte om det behövs.
1Att fortsätta med att alla medlemmar har möjlighet att bedöma temabilderna vid månadsmötet se under fliken Medlemsaktiviteter/April månads temabilder.
Att ställa in fotoresan. Förslag till ny fotoresa nästa år är Stocken som ligger på Orust.

 

Segrande bild mars
månad. Foto Christina Idling

 

Medlemsmöte 1 mars

Nästa medlemsmöte är den första mars som vanligt i Vuxenskolans lokaler kl 18.30.
PROGRAM

Vi kommer att ha vår första föreläsare detta år och det är Helen Shippey. Hon har jobbat som fotograf i Dubai i 12 år och kommer och berättar om detta och bröllopsfotografering m.m.  Vill ni veta mer om henne så gå in på hennes hemsida www.shippeyphotography.com
Vi har som vanligt lite information och diskussion om kommande aktiviteter samt tittar på medhavda foton, tema ”Vatten”.
För fikat står Caritha.
Välkomna till en späckad fototräff. Påminner er som tänkt vara med i Fotoklubben men inte löst medlemskap gör det nu.