Årets sista Medlemsmöte

Henrik Olsson

Henrik Olsson

På medlemsmötet var spänningen stor för att se vem som vunnit KM och vilken placering man själv fick. Segrare blev Henrik Olsson. Ni kan snart se alla bilderna med motiveringar för de första 10 bilderna. Kommande aktiviteter och möten finns inlagda i kalandern.

Medlemsmöte 3 November

Tisdagen den 3 november har vi medlemsmöte kl 18.30 i Vuxenskolans lokaler.
Ur programmet: Inlämning av bilder till Fotoutställningen. Inlämning av bilder till KM. Bedömning av Prismas bilder sker efter mötet för de som vill.
Bildvisning tema Färger, man kan ta med en valfri bild också. Om man vill få konstruktiv kritik på sin bild, säg det. Fika fixar Mats.
Välkomna till en trevlig kväll!

Trevligt medlemsmöte i oktober

_L8B5451

Många frågor avhandlades på mötet, vi tittade på fina bilder från vårt tema denna månad, mörker, Ålandsbilderna och fika bilder. Så det blev extra många bilder detta möte. Dessutom bjöds på riktigt hembakt gofika av Christina E.
Nästa månad har vi många aktiviteter på gång, utställningen, KM, Lightroom kurs två bildbedömningar m.m. 

På medlemsmötet iden 6 oktober beslutades:

 • Att oktober månads Foto-Ut kommer att gå till Strömsholm slott söndagen den 25/10. Samling kl 10.00 på Tunadahls parkeringen. Här kommer höstens alla vakra färger och annat att dokumenteras. Nytt är att alla skall ta på samma motiv och sedan jämföra bilderna och diskutera, inställningar, komposition mm för att lära av varandra. Naturligtvis kommer vi också att fotografera fritt.
 • Köpings Fotoklubb kommer att ha en fotoutställning på Köping Bibliotek vecka 49 och 49. Alla klubbmedlemmar får delta med i första hand två bilder. Max 50 bilder får plats. Bilderna lämnas in senast på medlemsmötet 3 november. Temat är fritt. Om man inte kan komma på mötet ta kontakt med någon annan i klubben som kan ta med dina bilder. Hängning av bilderna sker lördagen 21/11 mellan kl 11-15.
  Var och en tar fram och monterar sina bilder. Bilderna skall vara i A4 och monterade passepartout (30×40 utvändigt mått). Billigast tror vi är Claes Ohlson där passepartout 30×40 kostar 49 kr. Man kan skicka efter passepartout från Claes Ohlson. Har ni frågor om detta hör av er till någon i styrelsen. Jag hoppas alla tar chansen att vara med och visa upp sig själv och att vi marknadsför klubben.
 • I november skall vi bedöma bilder från Linköpings fotoklubb och Prisma från Hallstahammar. Mer information om tid och plats kommer. Var gärna med på bedömningen det  ger mycket åt ens eget fotograferande.
  Prismas bilder får vi den 24 Oktober och har 14 dagar på oss för bedömning.
 • Vi diskuterade föreläsare och fastnade för att försöka få Anders Geidemark att komma  i början av nästa år. Styrelsen kontakt honom. Anders är idag en aktad naturfotograf som kommer från Hallstahammar. Finns fler för förslag på föreläsare hör av er till styrelsen.
 • Att starta med en form av Lightroom kurs på söndagar mellan 15-18 med start söndagen 15 november. Kursen kommer att läggas upp så att en börjar med grunderna hur man kommer i gång med Lightroom genom att först se på korta handledningar som vi sedan diskuterar. Sedan kommer vi att visa möjligheterna och vad man kan göra i Lightroom genom att gå igenom olika exempel och man kan ta med egna bilder vi vi hjälps åt bildbehandla. Ta gärna med din egen dator. Vi räknar med att ha ungefär 8 träffar. Vill du ha mer information kontakta någon i styrelse. Mer information kommer även att läggas ut på hemsidan när alla delar är klara.
 • KM!!! På medlemsmötet i december kommer resultatet på vårt KM att redovisas. Det innebär att ni måste lämna in era deltagande bilder på medlemsmötet 3 november eller maila in dina bilder till mats@sirhenry.se senast 3 november.
  Kostnaden för att delta i klubbmästerskapet är 20 kronor per bild, högst tre bilder per medlem. Storleken på bilden som vanlig klubbvisning, och bilderna bör ha en upplösning mellan 72 och 150 dpi. Bilderna skall namnges så man har möjlighet att koppla bilden till fotografen.
  På mötet diskuterades regalena för bilderna och om vi skulle ha flera olika klasser. Vi enade om följande:
  En klass med fritt tema (digital) alltså inte utskrivna bilder.
  Att bilderna inte får vara manipulerade i det hänseende att det har lagts till eller tagits bort något i bilden vid efterbearbetningen. Man kan alltså inte klona bort saker ur bilden eller lägga till saker som inte fanns på bilden från börja (Fotomontage). Däremot får bilder beskäras och efterbearbetas (skärpa, kontrast ,färgkorrigering mm). Det är också möjligt att göra tex HDR-bilder då dessa inte tar bort eller lägger till något i bilden utan kan ses som en efterbearbetning.
  Att bilderna skall vara tagna under 2015.

Det var mycket som beslutades på mötet och mycket kommer att hända i oktober och november. Så nu är det bara att gräva ner sig i sitt bildarkiv och ta fram bilder till utställningen och KM. Jag hoppas att många kommer på Foto-Ut i oktober. Det är också ett bra tillfälle att ställa frågor om ovanstående.

Kontaktuppgifter om styrelsen finns finns under fliken ”Föreningen/styrelsen”. Alla medlemmars kontakt uppgifter finns under Föreningen/medlemssidor (den sidan är lösenordsskyddad, lösenordet har mailats ut till all medlemmar).

Medlemsmötet i september.

DSCF0935 DSCN3008_gryning 04_18_FK

På medlemsmötet i September diskuterades verksamheten för hösten. Och som vanligt tittade vi på varandras medhavda bilder, fikade och pratade om sommarens fotoäventyr.

På mötet bestämdes:
Att ställa in Foto-Ut denna månad då inga av de närvarade kunde de två söndagar som finns kvar denna månad. Nästa Foto-Ut i oktober bestämdes att vi skall åka till Strömsholm och ta höstbilder. Vi skall också lägga in moment där vi mer diskuterar och hjälper varandra för att få den bild man vill ha.

Vi kommer att ställa ut våra bilder på Köpings bibliotek v 47, 48.
Alla medlemmar som vill vara med skall ha bilderna med på medlemsmötet i november (3/11). Varje medlem får ha två valfria bilder  A 4 och dessa skall vara monterade.

I november kommer vi att bedöma foton från Lidköpings Fotoklubbs KM. De som vill är välkomna att vara med som jury.

Vi diskuterade om föreläsare. Vi ville ha en naturfotograf denna gång. Kom gärna med tips till nästa möte.

Det bestämdes inte om några kurser men vi kommer att ha någon form av kurs/erfarenhetsutbyte i Lightroom och ev Photoshop.