Foto-Ut i September

Foto-ut hos Tomas var väldigt trevligt och de har en fantastisk trädgård att foto loss i. Många fina blomfoton blev det. Ett väldigt bra indikativ av Tomas att ordna en Foto-Ut. Hoppas vi ser fler sådana initiativ.

Foto-Ut i Maj

_MG_2271-1
Den 10 maj besökte vi ett ödehus på vår Foto-Ut. Det var en härlig kväll med riktigt fint sommarväder. Intresset var stort så vi var hela 18 medlemmar som fotade loss på det gamla huset. I ett av fönstren kunde man skönja gårdsspöket som lättade på gardinen och övervakade det hela. Vi avslutade med fika och hade lite diskussioner om kommande aktiviteter och månadsbilderna. Ett särskilt tack till Tomas som ordnat med allt kring ödehuset. På bilden saknas Helen Shippey som åkte hem lite tidigare.

Foto-Ut till Wadköping

Vi blev 4 glada fotografer som åkte till Wadköping för att fota loss. Vädret var bästa tänkbara för årstiden med sol och plusgrader. Det var marknad så det var mycket folk. Den som gillar street och gamla hus, saker var det ett eldorado. Efter några timmars fotande och fika delade gruppen upp sig och några åkte hem medan de andra åkte till Tysslingen och fotade svanar. Den dagen var det flest sångsvanar någonsin så det var häftigt. Synd man inte har något teleobjektiv.
svanar

 

Foto-Ut till Strömsholm

 P1200438-2-2

 

 

Vi var nio fotografer som fotade loss på Strömsholm. Solen och trevligt sällskap gjorde att det blev en härlig dag med vackra färger. Efter att fotograferat några timmar avslutade vi med en fika på ”Markan”.

Foto-Ut Stengärdet

Söndagen den 16 mars deltog tio medlemmar ur Köpings Fotoklubb i vårt månatliga FotoUt. Denna gång styrde vi kosan mot naturreservatet Stengärdet, som ligger strax utanför Kungsör. Stengärdet är ett naturreservat och dess kullerstensås bildades för 7500 – 8000 år sedan och är spår av inlandsisen då åsen började höja sig över havet. Klapperstensfältet består av mängder av jämnstora stenar, som blev kvar efter att all sand spolats bort av de kraftiga bränningarna.

Åsen och urskogen nedan med sina tre källor och varggrop blev fotograferade från alla tänkbara vinklar och vi lyckades nog både fylla minneskorten och ladda ur batterierna innan vi avslutade med fika ute i det varma vårvädret.

Fotoresa till Åland

Mariehamn-7091

Årets Fotoresa gick till Åland. Det var 10 glada fotografer som tog färjan över Ålandshav. Vi bodde i en stugby nära Mariehamn och gjorde utfärder därifrån till olika intressanta platser. Många bilder blev det och några av dem visades på månadsmötet. Vill du fler bilder gå till vårt ”Galleri/medlemsbilder/Ålandsresa”.

no images were found