Köpings Fotoklubb grundades redan 1946 och fyllde alltså 70 år 2016. Klubben har regelbundna möten i Vuxenskolans lokaler. http://kartor.eniro.se/m/tGuIR
Vi har ett medlemsmöte varje månad då vi tittar på bilder, får information från styrelsen, diskuterar kommande aktiviteter och utflykter, pratar foto,  fikar och har trevligt tillsammans. Ibland har vi någon som föreläser eller workshops med olika teman.
Bland klubbens medlemmar finns allt från nybörjare till mer erfarna fotografer. Det finns plats för all. Medlemmarna fotograferar både mest digitalt. Klubben försöker inom rimliga ramar tillgodose medlemmarnas behov.

Under 2018 är medlemsavgiften 300 kronor.

Aktiviteter
Fotoklubben har en, ibland två,  träffar per månad. Det ena är ett medlemsmöte där syftet är att ge information från styrelsen och få feedback från medlemmarna. Det andra är olika foto utflykter, s.k foto-ut. Vid varje månadsmöte har medlemmarna med 2-3 bilder var, en att berätta till, en att få konstruktiv kritik på. Såklart är det frivilligt att ta med bilder men det är trevligt att titta på varandras bilder.
Vi delar med oss av våra kunskaper i fotografering och bildhantering. Den medlem som har med fikabröd får vid varje medlemsmöte visa tio valfria bilder ur sin samling. Det blir också många konstruktiva resonemang och diskussioner om bland annat teknik, om andra fotografers bilder och om senaste nytt i fotovärlden.

Vi har ibland olika kurser, senast ”Fotokurs för nybörjare och Lightroom för nybörjare”.

Från våren 2016 har vi börjat med en medlemstävling där man kan delta med två bilder i det förutbestämda temat. Bilderna läggs upp på hemsidan och medlemmarna kan sedan rösta på tre av sina favoriter. Resultatet redovisas vid nästa medlemsmöte och som fått mest röster på sina bilder när året är slut blir årets fotograf.

Köpings Fotoklubb bjuder in minst en lokal fotograf att föreläsa till ett medlemsmöte varje säsong. Senast var det Gunnar Bemert som berättade och visade bilder från Jemen före kriget.

_MG_2271-1

Den 10 maj besökte vi ett ödehus på vår Foto-Ut. Det var en härlig kväll med riktigt fint sommarväder.

Köpings Fotoklubb arrangerar varje månad ett “FotoUt” där vi åker iväg till en förutbestämd plats och fotograferar, fikar och umgås. Syftet med aktiviteterna är att stärka, utveckla och inspirera medlemmarna i deras fotograferande.

Varje år har vårt KM där man kan delta med tre bilder med fritt tema. En del medlemmar tävlar i andra fototävling.

Styrelsemöte hålls en gång i månaden.

Projekt
Klubben åker på en fotoresa varje år. Vi har varit till Öland, Åland samt Orust de senaste åren. Till nästa år diskuterar vi Stockholm.

Lokal
Köpings Fotoklubb har i år sina medlemsmöten i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler.

Marknadsföring
Köpings Fotoklubb försöker synas i media med sina aktiviteter, för att skapa ett intresse för klubben och locka fler medlemmar.
Klubbens hemsida är under ständig utveckling och lockar många besökare

Att utveckla medlemmarnas kunskap och intresse för fotografering.
Att inspireras och tro på sig själv som fotograf.
Att få fler medlemmar med fotointresse till klubben.
Att få med ungdomar i klubben.