Välkommen till Köpings Fotoklubb.

Här kan du som ny besökare få svar på de vanligaste frågorna om Köpings Fotoklubb

Vad är fotoklubben för något?

Klubben består av ett trettiotal medlemmar i alla åldrar. Fotoklubben startades 1946. 
Vi vill utveckla medlemmarnas kunskap och intresse för fotografering och inspireras och tro på sig själv som fotograf. Viktigt är att vi har trevligt tillsammans och att att alla kan vara med.

Hur ofta har ni möten?

Vi har medlemsmöten en gång i månaden. Denna säsong första tisdagen i månaden. Mötena börjar klockan 18.30.  Ibland gör vi olika foto utflykter.
För information om våra möten så kan ni kika på kalendern på hemsidan. 

Vad gör ni på ett möte?

Vi går igenom nyheter, beslutar om framtida verksamhet, styrelsen informerar från styrelsemötet och tävlingar som gäller klubben. Vi titta såklart på de bilder som medlemmarna tar med sig för att visa upp. Det är det frivilligt att ta med bilder men det är trevligt att titta på varandras bilder. 
Från våren 2016 har vi börjat med en medlemstävling där man kan delta med två bilder i det förutbestämda temat. Bilderna läggs upp på hemsidan och medlemmarna kan sedan rösta på tre av sina favoriter. Resultatet redovisas vid nästa medlemsmöte och den som har fått flest röster på sina bilder när året är slut blir årets fotograf. 
Vi delar med oss av våra kunskaper i fotografering och bildhantering och fikar tillsammans. Vi turas om att ha med fikabröd till mötena och den medlem som har med fikabröd får vid varje medlemsmöte chansen att visa tio valfria bilder ur sin samling. Det blir också många konstruktiva resonemang och diskussioner om bland annat teknik, om andra fotografers bilder och om senaste nytt i fotovärlden.
Vi har ibland olika kurser, senast ”Fotokurs för nybörjare och Lightroom för nybörjare”.

Gör ni något annat än bara möten?

Vi brukar ha ett någon intern kurser varje säsong för medlemmarna. Det kan vara allt från kamerateknik till digital bildbehandling.
Köpings Fotoklubb bjuder in minst en lokal fotograf att föreläsa till ett medlemsmöte varje säsong. Senast var det Gunnar Bemert som berättade och visade bilder från Jemen före kriget. Vi har också andra föreläsare.
Några av medlemmarna är intresserade och deltar tävlingar i olika fototävlingar.
Vi också en utställningar per år, där medlemmarna visar sina bilder för allmänheten.
Vi försöker bege oss ut på en fotoresa en gång varje år. Resan brukar gå till olika platser runt om i Sverige.

Behöver man vara fotoproffs för att vara med i klubben?

Absolut inte! Vi har en stor bredd bland våra medlemmar. Allt från yrkesfotografer till kompletta nybörjare till veteraner med 50 års erfarenhet. 
Alla är välkomna. Inga förkunskaper krävs.

Vad kostar det att vara medlem?

Vi tar en årsavgift på 300 kronor för medlemmar.

Hur hittar jag till fotoklubben?

Köpings Fotoklubb har sina möten och kurser i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Stora Gatan 21 från baksidan Trädgårdsgatan 14
http://kartor.eniro.se/m/tGuIR
Välkommen!

Jag har mer frågor. Hur kontaktar jag er?

Skicka ett mail till vår ordförande Mats Eklund, kopingsfoto@gmail.com eller ring 073-503 91 92