Välkommen till Köpings Fotoklubb.

Här kan du som ny besökare få svar på de vanligaste frågorna om Köpings Fotoklubb

Vad är fotoklubben för något?

Klubben består av ett trettiotal medlemmar i alla åldrar. Fotoklubben startades 1946.
Vi har tagit till oss den digitala tekniken och använder numera modern datautrustning för redigering och digitalprojektor för visning på duk. Alla fotograferar digitalt idag.
Vi vill utveckla medlemmarnas kunskap och intresse för fotografering och inspireras och tro på sig själv som fotograf. Viktigt är att vi har trevligt tillsammans och att att alla kan vara med.

Hur ofta har ni möten?

Vi har medlemsmöten en gång i månaden. Denna säsong första tisdagen, ojämn vecka,  i månaden. Mötena börjar klockan 18.30.  För information om våra möten så kan ni kika på kalendern på hemsidan.

Vad gör ni på ett möte?

Vi går igenom nyheter, beslutar om framtida verksamhet, styrelsen informerar från styrelsemötet och tävlingar som gäller klubben. Sedan har vi alltid bildvisning på mötena. Deltagande medlemmar tar med 2-3 bilder varav en är från ett tema vi bestämt på förra mötet. Vi turas om att ta med fikabröd och den som har med fikabrödet visar upp 10 av sina bilder och berättar lite om dem. Ibland bjuder vi också in gästföreläsare inom olika ämnen tex gatufotografering, porträttfoto, efterbearbetning, naturfoto, m.m
Det brukar också bli en hel diskussioner om foto och fototeknik.

Gör ni något annat än bara möten?

Vi brukar ha ett någon intern kurser varje säsong för medlemmarna. Det kan vara allt från kamerateknik till digital bildbehandling.
Varje månad har vi något som vi kallar Foto-Ut då vi tillsammans åker till någon plats och fotograferar, fikar och umgås.
Några av medlemmarna är väldigt aktiva i de tävlingar som hålls för fotoklubbar. Om man har det intresset kan man få mycket hjälp av dem för att komma igång med tävlande. Vi har årligen en intern tävling.
Vi också en utställningar per år, där medlemmarna visar sina bilder för allmänheten.
Vi försöker bege oss ut på en fotoresa en gång varje år. Resan brukar gå till olika platser runt om i Sverige.

Behöver man vara fotoproffs för att vara med i klubben?

Absolut inte! Vi har en stor bredd bland våra medlemmar. Allt från yrkesfotografer till kompletta nybörjare till veteraner med 50 års erfarenhet.
Alla är välkomna. Inga förkunskaper krävs.

Vad kostar det att vara medlem?

Vi tar en årsavgift på 300 kronor för medlemmar.
Sedan brukar vi ta ut en fikaavgift på 10 kronor per medlem vid varje månadsmöte. (Förstagångsbesökare fikar gratis.)

Hur hittar jag till fotoklubben?

Köpings Fotoklubb har sina möten och kurser i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Stora Gatan 21 från baksidan Trädgårdsgatan 14
http://kartor.eniro.se/m/tGuIR
Välkommen!

Jag har mer frågor. Hur kontaktar jag er?

Skicka ett mail till vår ordförande Mats Eklund, kopingsfoto@gmail.com eller ring 073-503 91 92