Årsmöte 2018

Den 13 februari hade vi vårt Årsmöte.  Många kom och fick njuta av en trevlig kväll. Barbara bjöd på en god smörgåstårta och som efterrätt fick vi hemgjord glass i stora lass från Tommy K. Vi tackar för en riktig gofika.
Tommy Karlsson avgick som kassör från styrelsen och Ann-Charlotte Wandland valdes in till ny kassör.

Segrare i 2017 år KM blev likt förra året Ingrid Hynynen. Tvåa, trea och fyra kom Ann-Sofie Nygren. Vi gratulerar.
Mats Eklund tog hem årets första månadstävling tätt följd av Christina Eklund. 

De två som kammade hem alla tätplatserna i KM var
Ann-Sofie och Ingrid H med Ingrid som segrare. Ingrid till höger i bild
Publicerat i Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Årsmöte 2018

Månadsmöte januari 2018

Årets första månads möte 2018

Många kom till första månadsmötet för året. Vi diskuterade bland annat bestämdes teman för årets alla månadstävlingar. 
Vi redovisade december månadstävling där Christina Eklund vann med sin vattendroppe. 

Mats Eklund, 

Mats Eklund stod som segrare får året 2017 och blev ÅRETS FOTOGRAF. Det var jämt i toppen och sista månadstävlingens poäng avgjorde de fyra första platserna. Viktigt är att delta i alla månaderna.
Efter fika och bildvisning av medhavda bilder gick vi igenom olika inställningar i kameran för olika motiv och syfte med bilden. Det blev många frågor och diskussioner. Mats visade några program som kan ersätta Lightroom och Photoshop om man inte vill betala månadsavgift utan äga sina program. Mats visade också några trix för att ta kvällsbilder utan stativ och få bort brus utan att brusreducera i efterbearbetningsprogram. Det brukar smeta ut bilden och man tappar skärpan. Han visade också hur man kan få bilder  på ”lent”strömmande vatten utan stativ och i starkt ljus, även hur man kan trolla bort tex människor som rör sig på en gata utan att klona eller andra manipulationer.

Publicerat i Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Månadsmöte januari 2018

Månadsmöte december

Vi hade ett trevligt december måndagsmöte vi tittade och diskuterade många fina bilder. Segrare i månadstävlingen blev för första gången två, Markku och Ann-Sofie som fick exakt samma poäng. Även på andra plats kom två bilder Barbara och Roland.

Det är många föreläsningar om foto just nu. Den 7/12 kl 19.00 kommer Anders Geidemark till Kolsva bibliotek ”Naturfotografens väg”.
Den 11 december kommer två fotografer till Hallstahammar och föreläser. Se info längre ner på denna sida.

Vi utvärderade månadstävlingen och alla ville ha tävlingen kvar ytterligare ett år. Vi har flyttat fram visningen av KM bilder till månadsmötet i februari som också är årsmöte. Detta för att det var svårt att få någon jury för bedömning av bilderna så har nära julhelgen. Men genom att flytta fram tiden som för bedömning så löste det sig. Det blir Karlskoga FK som bedömer bilderna. 

Det var inte så många som lämnade in bilder till KM. Genom att vi nu har lite mer tid så kan vi utöka tiden för er att skicka in bilder till KM till på söndag 10/12. Maila in dina bilder och kom ihåg att betala 20 kr/bild max tre bilder på klubbens bankgironummer (finns på hemsidans förstasidan). Reglerna för KM finns under fliken Tävlingar på hemsidan.

Månadstävlingen för december med tema vatten. Skicka in bilderna senast måndag 11/12.

Vi bestämde att ha en till kväll med kamera och kamerainställningar efter månadsmötet den 2/1. Ta med er kamera till mötet, mer info om detta senare. Vi kommer därefter att ha en kväll om efterbearbetning.

Vi avslutade mötet med att titta på några konkurrenter till Adobes program Lightroom och Photoshop. Jag lägger ut länkar till programmen på hemsidan under fliken Medlems sida.

Publicerat i Möten | Lämna en kommentar

Månadsmöte November

Novembers månadsmöte lockade många medlemmar. 22 av 32 kom. Vi hade kortat ned det ordinarie mötet lite för att få mer tid åt kvällens studiecirkel ”Kamerainställningar speciellt vid mörkerfotografering” läs mer om den under fliken ”Medlems sida/Kurser”.
Beslut och information
– Resan till Fotografiska i Stockholm den 18/11 ställdes in då det blev för få deltagare.
– Novembers månadstävling är temat fritt och ni som skall delta med bilder skall ha skickat  in dem till mats@sirhenry.se senast måndag 13/11.

– Ni som vill delta i KM (klubbmästerskap) skall ta med bilderna på en USB-sticka till nästa månadsmöte den 5/12. Reglerna för KM ser ni under fliken ”Tävlingar/Klubbmästerskap/Regler för KM-tävlingar”. Ni som inte kan delta på nästa månadsmöte kan maila in era bidrag till mats@sirhenry.se innan månadsmötet. Läs igenom tävlingsreglerna först.

– Decembers månadstävling har temat ”Vatten”.

Efter den inledande informationen redovisades resultatet på oktobers månadstävling. Segrare blev Kai G. Han knep även andraplatsen. Sedan tittade vi på medhavda bilder innan vi fikade Där Barbro hade dukat upp med mycket gott fikabröd.

Kvällen av slutades med en studiecirkel om kamera inställningar för mörkerfotografering. Cirkeln leddes av Markku och Mats. Nästan alla stannade och bidrog till en trevlig stund med många diskussioner. Vi bestämde att ha våra fortsatta studiecirklar efter ordinarie månadsmöte. De som ville kunde följa med Markku ut på en mörker Foto-ut redan dagen efter.

Publicerat i Föreläsningar, Möten | Lämna en kommentar

Månadsmöte mars

Ett som vanligt trevligt möte. Vi testade en ny TV på 59 tum för våra bildvisningar och den är mycket bättre än vår projektor.
Vinnare av månadstävling med tema action blev Mats Eklund.
Jörgen visade sina fotoböcker och gav tips på hur man gör, för och nackdelar med  olika företag som trycker upp fotoböcker.
Vår årliga fotoutställning diskuterades också. Varje deltagande fotograf får ställa ut 4 bilder var i A4 eller A3. Bilderna skall vara monterade i ram ”Ribba” för A4 30×40 cm. Ribba säljs på IKEA i färgerna svart eller vit. De flesta kommer att använd svarta ramar. Vi kommer att hänga bilderna lördagen den 1/4 på eftermiddagen. Du kan även lämna in dina monterade bilder till Jörgen före den 1/4. Vi vill att så många som möjligt hjälper till med att hänga fotografierna och göra ordning lokalen. Vernissage söndagen den 2/4. För mer info kontakta Jörgen.

 
Publicerat i Möten | Lämna en kommentar

Årsmöte 2017

Kön var lång för att smaka på smörgåstårtan

Vårt årsmöte den 14 februari, alla hjärtans dag, lockade hela 88 % av klubbens medlemmar. Förutom årsmötesförhandlingarna tittade vi på bilder från månadstävlingen, som vanns av Barbara, samt andra medhavda bilder. Vi hade en lång fika där vi avnjöt Barbaras goda smörgåstårta. Vi valde en tävlingskommitté som består av Ingrid, Svetlana och Joel. Utställningsgruppen skall träffas för att dra upp riktlinjerna för hur vi skall genomföra fotoutställningen i April. Vi hade lånat en TV som vi använde för att titta på bilderna då vår projektor visar färgerna lite felaktigt ibland. Alla var eniga om att det var bättre med TV´n än projektor.  Vi skall gå vidare med detta projekt.  Tack för en trevlig kväll det var väldigt trevligt att nästan alla medlemmar kom på mötet.

Under fikat diskuterades det mycket

Publicerat i Möten | Lämna en kommentar

Medlemsmöte 10 januari 2017

Som vanligt ett trevligt möte med många diskussioner. December månads resultat presenterades och vinnare blev Ingrid med sitt vackra porträtt av förre ordförande i fotoklubben Gunnar Bemert. Vi tittade naturligtvis på alla deltagande bilderna, vill du se alla bilder så kan du gå in under fliken tävlingar. Årets fotograf presenterades. Det är den som samlat ihop flest poäng i våra månadstävlingar under 2016. Vinnare blev Hans-Åke resultatlistan finns också under fliken Tävlingar/månadstävling/2016.

Några saker som beslutades under mötet var
Vi skall fortsätta att vara med i Riksförbundet.
Intresserade att vara med i ny tävlingskommitté var Joel, Inger och Svetlana.
Vi beslutade att göra en fotoutställning till våren. Man kan ställa ut 2 foton var. Man för själv se till att skriva ut fotona och rama in dem i IKEA:s ram Ribba 30X40. Tommy K köper in en låda ramar till försäljning. Man skall ha sina foton klara till sista mars. Den grupp som jobbar med utställningen blev Joel, Ann-Sofie, Jörgen och Ingrid.

Vår Facebooksida diskuterades också en del. Som administratörer av sidan utsågs Tomas, Helen och Henrik.

 

Publicerat i Möten | Lämna en kommentar

Medlemsmöte 10 januari 2017

Årets första medlemsmöte kommer att bla innehålla info från styrelsen, redovisning av december månadstävling där temat var porträtt samt redovisning av vinnare och årets fotograf 2016. Vi kommer naturligtvis att titta på medhavda bilder fika (Tommy Widen fikaansvarig) och prata foto och ha trevligt.
Temat för januaris månadstävling är ”Trafik”. Man kan delta med två bilder.

 

Publicerat i Möten | Kommentarer inaktiverade för Medlemsmöte 10 januari 2017

Medlemsmöte December 2016

På mötet redovisades resultatet av KM-tävlingen och november månadstävling. Hela resultat listan hittar ni under fliken ”Tävlingar”. Det var mycket hög klass på de deltagande bilderna i både KM och månadstävlingen, vilket visar vilka duktiga fotografer som finns i vår klubb. Segrare i KM blev Ingrid med ett vackert porträtt, två blev Henrik och trea Svetlana. Vi gratulerar segrarna och tackar alla som deltog.

Efter att tittat på alla fin bilder så hög vi på Barbaras tårtor, kakor och annat gott innan vi titta på fler medhavda bilder.

Nästa Medlemsmöte är den 10/1 som vanligt kl 18.30. Då kommer vi bl.a att redovisa vem som blir årets fotograf 2016.
Vi önskar all en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR.

 

Publicerat i Möten | Kommentarer inaktiverade för Medlemsmöte December 2016

Årsmöte 2016

Välkomna vårt årsmöte 2016.
Program
Sedvanliga årsmötesförhandlingar.
Medlemsmöte med bl.a. årets fotoresa där det finns tre förslag från resekommittén. Västkusten, Stockholm, Gotland. Se mer under fliken ”Medlemsaktiviteter”. De datum vi diskuterade var 19-22 maj och 3-6 juni. Ni som inte kan närvara vid mötet men är intresserade av att följa med kan maila in vart ni vill åka och datum.
Övrig information från styrelsen. Samt gemensamma diskussioner, fotosnack m.m.
Bildvisning med tema ”vinter”. Man kan också ha med en valfri bild.
Klubben bjuder på fika.
Kom ihåg att betala i medlemsavgiften, info finns i högerspalten.

Publicerat i Möten | Kommentarer inaktiverade för Årsmöte 2016